ponedeljek, 16. december 2013

Video in ...tube

Tri viri iz YOUTUBE:

  1. Družabna omrežja




Tri viri iz TEACHERTUBE:


Na YouTube sem tudi sama objavila svojo delo in sicer zajem zaslona Facebook.


Pred naložitvijo posnetka na YouTube se je potrebno vpisati s klikom na "Prijava". Vpišemo uporabniško ime in geslo ter kliknemo na "Prijava". Zdej lahko kliknemo na "Prenesi". S klikom na "Izberite datoteko za prenos" lahko naložimo svoj posnetek. Vpišemo še podatke o posnetku:
  • Naslov posnetka
  • Opis, kaj prikazuje posnetek
  • Oznake - napišemo nekaj ključnih besed o posnetku, kot je kraj dogajanja, kdo je na posnetku...
  • Kategorija v katero spada naš posnetek
  • Zasebnost - označimo ali naj bo posnetek javni, zaseben ali neobjavljen.
Nato kliknemo na gumb "Shrani spremembe".
Ko je posnetek naložen, mu je določen URL naslov.

ponedeljek, 9. december 2013

Miselni vzorec in diagram poteka

Miselni vzorec predstavlja celotno podobo neke snovi. V njem je besedilo skrčeno na pomembne in ključne besede, s čimer dobimo pregledno in smiselno povezano celotno podobo snovi. Prihrani nam čas pri zapisovanju, branju in ponavljanju. Ker je odprt na vse strani, omogoča stalno dopolnjevanje in posodabljanje.
(vir: miselni vzorec)

Na enak način sem tudi sama ustvarila svoj miselni vzorec s temo družabna omrežja. Za izdelavo sem se odločila za enostaven program XMind. Izbrala sem eno izmed tem miselnih vzorcev,barvo, ozadje, na lahek način sem si izbrala pozicijo oblačkov in puščic, najbolj mi je pa všeč funkcija dodajanje slik in videoposnetkov iz YouTube-a.

(vir: slika)

Moj miselni vzorec:


(za naložitev pritisnite TUKAJ.)


Diagram poteka je diagram za prikaz možnih poti podatkov skozi sistem oz. program ali eden izmed načinov zapisa algoritma. Uporabljamo ga za opis poteka operacij določenega računalniškega programa. Diagram prikazuje natančno zaporedje operacij, ki jih program pri obdelavi podatkov izvede.
(vir: Wikipedia)

Diagram poteka sem naredila v programu Lucidchart. Je enostaven, sam določaš pozicije oblačkov in puščic, pravtako si lahk izbereš temo diagrama poteka. Zmotilo me je le to, da nima možnosti nalaganja videoposnetkov iz spleta. Skozi korake sem obrazložila kako se lahko registriramo na Facebook. Prisotne slike sem sama obrezovala iz strani Facebook, pri zadnji točki, pa sem še dodala link do videa iz projektne naloge "Zajem zaslona", ki je nekako nadaljevanje po registraciji.

(vir: slika)


Moj diagram poteka:

(za ogled pritisnite TUKAJ.)


torek, 3. december 2013

Zvok in zajem zaslona

Za zajem zaslona sem se odločila, da bom uporabila program Camtasia. Zanj sem se odločila predvsem, ker gre za enostaven način delovanja, ponuja možnost brisanja, pavze in ustavljanja snemanja. Lahko si tudi izbereš kako velik del zaslona želim zajeti. Hkrati z zajemom zaslona, sem posnela tudi zvok.

                                                            (vir: Camtasia)

Sama sem se odločila, da predstavim sam Facebook, njegove funkcije in kaj vse lahko na njem počnemo. Vse to lahko vidite na spodnjem video-ju.